Ryhmäliikunta

 SYKSYN RYHMÄLIIKUNTATUNNIT 19.8.2019 ALKAEN
 
SYKSYLUKKARI2019

TUNTISELITYKSET
Lähes kaikki tunnit soveltuvat hyvin myös aloittelijoille. Tunnin perässä on erikseen mainittu mikäli emme suosittele tuntia aloittelijoille. Kuntokeitaalla liikut aina turvallisesti ja tehokkaasti ammattitaitoisten, koulutettujen ohjaajien kanssa. Ryhmäliikuntakalenterissa tummemmalla merkityt tunnit ovat ohjaajien vetämiä livetunteja ja vaaleammalla merkityt virtuaalitunteja.

LesMills BODYBALANCE VIRTUAL
Jooga-, pilates- ja tai chi -liikkeistä vaikutteita saanut tunti, joka lisää liikkuvuutta, vahvistaa lihaksia, parantaa keskittymiskykyä ja rauhoittaa mieltä. LesMills Flex- ja Strength BODYBALANCE -tunnit ovat puolen tunnin versiot, joissa nimensä mukaisesti keskitytään joko liikkuvuuteen tai lihasten vahvistamiseen.

LesMills BODYCOMBAT VIRTUAL
Eri itsepuolustuslajeista vaikutteita saanut tehokas treeni, joka haastaa kuntosi ja lihaksesi nostaen samalla energiatasosi kattoon. Lisätehoa tuovat mukaansatempaava musiikki ja motivoiva ohjaaja.

LesMills BODYPUMP VIRTUAL
Lihaskuntotunti, jossa vahvistetaan kehon suurimpia lihasryhmiä levytangolla ja -painoilla tehtävillä liikkeillä, kuten jalkakyykyillä, penkki- ja pystypunnerruksilla, hauiskäännöillä ja maastavedoilla. Aloittelijan olisi suositeltavaa käydä ensin ohjaajan vetämällä livetunnilla, ennen kuin tulee virtuaalitunnille. 

LesMills CXWORX VIRTUAL
Puolen tunnin tehokas keskivartalotreeni, jonka liikkeet vahvistavat erityisesti vatsan, selän ja pakaroiden lihaksia. Samalla liikkeet kehittävät koko kehon toiminnallista voimaa, mikä muun muassa ennaltaehkäisee vammoja ja loukkaantumisia. 

LesMills SH’BAM VIRTUAL
Tämä laji on kaikille niille, jotka haluavat treenata yhdessä muiden kanssa ja pitää samalla hauskaa! Tanssillinen tunti kestää 45 minuuttia ja sen aikana saat nauttia helpoista tanssiaskelista uusimpien hittibiisien tahdissa. Parannat kuntoasi ja voit hetken kokea olevasi aito dancing queen.

ZUMBA 
Zumba on kaloreita kuluttava kuntotanssitunti, joka on yhtaikaa hauskaa, hikistä ja mukaansatempaava. Zumban ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Tanssityylit ja musiikki vaihtelevat latino- ja afrorytmeistä kansainvälisiin hitteihin. Zumba sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta.

LesMills BODYPUMP          
Lihaskuntotreeni ryhmässä musiikin tahdissa. Vahvistetaan kehon kaikkia lihasryhmiä painojen avulla. Jokainen voi harjoitella omalla kuntotasollaan. Menevän musiikin tahdissa saat itsestäsi irti enemmän kuin uskoitkaan. Tämä tunti soveltuu erinomaisesti myös miehille. Ei koreografiaa!

HIIT = High-intensity interval training
Intervallitreeni oman kehon painolla, jossa tempo vaihtelee ja hiki sekä hengästyminen on taattu. HIIT on tehotreeni, jossa on tarkoitus saada syke lähelle maksimisyke -aluetta tekemällä juosten pyrähdyksiä, räjähtäviä hyppyjä sekä erilaisia lihaskuntoliikkeittä. Tunti on erittäin tehokas keino rasvanpolttoon, kunnon kohottamiseen ja suorituskyvyn parantamiseen. Lisää räjähtävyyttä sekä ketteryyttä. Parhaimmillaan tunti kehittää koko kroppaa; hermostoa, lihasvoimaa -ja kestävyyttä mielen lujuutta myöden. Tunti sopii kaikille liikkujille vasta-alkajista lähtien. Jokainen tekee liikkeitä oman kunnon ja fiiliksen mukaan aikaa vastaan. (Jos on liikuntarajoitteita, esimerkiksi hyppiminen ei sovi, saa liikkeille aina kevyemmän ja vähemmän rasittavan vaihtoehdon).
30 minuutin tunti sisältää alkulämmittelyt, työaika kovalla teholla n. 15min ja loppuun kevyet palauttelut.

KEHONPAINOHARJOITTELU
Tunti aloitetaan alkulämmittelyllä, jota seuraa kehoa avaavat sekä lihaksia aktivoivat liikkeet. Tiukat sykkeen nostatukset tehdään kehonpainoharjoitteluna, välillä hyvin kevyitä lisäpainoja käyttäen. Tällä tunnilla löydät uusia lihaksia!

FOAM ROLLER
Foam Roller tarjoaa kehollesi parasta lihashuoltoa; palauta pehmytkudosten eheys helposti, vaivatta ja turvallisesti. Rullaukset tehdään oman kehon painolla Foam Rolleria vasten. Rullan avulla hierotaan ja venytetään pehmytkudoksia ja laukaistaan siten lihasten ja lihaskalvojen jännityksiä tehokkaasti. Anna itsellesi aikaa ja mahdollisuus kuunnella kehoasi. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää lihashuollon säännöllisyyttä. Et tarvitse omaa Foam Rolleria.

CORE
TUNTI, JOSTA HELPPO ALOITTAA JA JOLLA EDETÄÄN RAUHALLISESTI! Core tunti on keskivartalon vahvuuteen, liikkuvuuteen ja hallintaan tähtäävä monipuolinen tunti, jonka tarkoituksena on kehittää kehoa kokonaisuutena. Tunnin harjoitteet tähtäävät erityisesti kehon ytimen ”coren” lihasten (selän lihakset, poikittainen vatsalihas, kyljet, suorat ja vinot vatsalihakset) harjoittamiseen.

PILATES
Kiireetön ja rauhallinen tunti, jolla tehdään hallittuja, koko kehoa vahvistavia liikkeitä hengityksen rytmittämänä. Somatic Pilates kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti, kohentaa ja ylläpitää ryhtiä sekä pitää selkäsi terveenä. Menetelmän avulla voit harjoittaa itsellesi sulavalinjaisen, trimmatun ja vahvan lihaksiston. Tulokset sekä tunnet kehosi hyvinvoinnissa että näet vartalosi ääriviivoissa. Somatic Pilates sopii kaikenikäisille- ja kuntoisille.
Somatic Pilates on laaja kehonhallintakokonaisuus, joka perustuu Joseph Pilateksen luomaan Pilates-menetelmään. Pilates-menetelmä kuuluu samaan ryhmään somaattisia menetelmiä kuin Alexander-tekniikka, Feldenkrais-menetelmä, Method Putkisto ja Thomas Hannan Somatics.

KUNTONYRKKEILY
Kuntonyrkkeily on tehokas, mukaansatempaavaa ja turvallinen treenimuoto, joka perustuu nyrkkeilytekniikkaan ja -harjoituksiin. Kuntonyrkkeilyn tiedetään olevan yksi tehokkaimmista ja kokonaisvaltaisimmista keinoista kohentaa kuntoa, pudottaa painoa, vetreyttää jämähtäneitä niskalihaksia ja lisätä koordinaatiota. Se kohottaa itsetuntoa ja antaa myös valmiudet itsepuolustukseen.
Treeni 1,5 h alkaa aina alkulämmittelystä, jonka tarkoituksena on valmistella lihakset varsinaiseen treeniin. Alkulämmön jälkeen tehdään erilaisia nyrkkeilyharjoitteita kuten lyöntitekniikka, liikkuminen ja väistöt. Osa harjoitteista tehdään pari- ja säkkitekniikoilla. Treenin loppuosassa tehdään tehokas lihaskuntoharjoitus. Kuntonyrkkeilytreeni loppuu aina venyttelyyn.

SISÄPYÖRÄILYTUNNIT 
Sisäpyöräily, kaikille sopiva, kuntoa kohottava sisäpyöräilytunti. Viisi eritasoista tuntivaihtoehtoa, kaikki osaavat varmasti. Erinomaisia tunteja myös, jos haluat laihtua ja polttaa rasvaa! Muista hikipyyhe ja juomapullo. Spinning tunneilla harjoitat sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa, kestävyyttä ja poltat tehokkaasti rasvaa! Tällä tunnilla hiki nousee varmasti pintaan. Spinning on nivelystävällinen laji, joka sopii kaikenkuntoisille.

LesMills RPM VIRTUAL
Intervallityyppinen sisäpyöräilytunti, joka tarjoaa mahdollisuuden kuntosi rajojen testaamiseen menevän musiikin tahdissa. Tehokas treeni, jonka tulokset huomaat nopeasti. Aloittelijan olisi suositeltavaa käydä ensin SISÄPYÖRÄILY Easy – tunnilla, ennen kuin tulee virtuaalitunnille.

SISÄPYÖRÄILY Easy           
Tämä tunti sopii erinomaisesti aloittelijoille. Tunnin alussa käydään läpi pyörän säädöt ja oikea ajoasento. Opetellaan pyörän vastusten käyttöä ja eri polkutekniikoita.

SISÄPYÖRÄILY Basic   
Sisäpyöräilytunti jossa harjoitellaan peruskestävyyttä. 
Tämä tunti on tarkoitettu jo harrastaneille, mutta tälle tunnille voi tulla myös aloittelevat sisäpyöräilijät.

SISÄPYÖRÄILY Intervalli
Sisäpyöräilytunti jossa lyhyehkön lämmittelyn jälkeen sykettä nostetaan ja lasketaan vuorotellen. Tehokas 45 minuutin tunti. Varaudu haasteisiin. Näillä tunneilla iloista menoa siivittää seinälle heijastettavat musiikkivideot.

SISÄPYÖRÄILY Good Morning
Tämä tunnin haastavuus vaihtelee fiiliksen mukaan. Hyppää mukaan ja anna palaa!

Mäntsälän kuntokeidas:

Perkkiönpellontie 2
04600 Mäntsälä
info@mantsalankuntokeidas.net
info@ladykeidas.fi

Keidas 040 353 6772
Mika 0400 819 007
Jere 040 824 9891