Ryhmäliikunta

  RYHMÄLIIKUNTATUNNIT 5.9.2022 alkaen

TUNTISELITYKSET
Lähes kaikki tunnit soveltuvat hyvin myös aloittelijoille. Tunnin perässä on erikseen mainittu mikäli emme suosittele tuntia aloittelijoille. Kuntokeitaalla liikut aina turvallisesti ja tehokkaasti ammattitaitoisten, koulutettujen ohjaajien kanssa.  

PUMPPI         
Lihaskuntotreeni ryhmässä musiikin tahdissa. Vahvistetaan kehon kaikkia lihasryhmiä painojen avulla. Jokainen voi harjoitella omalla kuntotasollaan. Menevän musiikin tahdissa saat itsestäsi irti enemmän kuin uskoitkaan. Tämä tunti soveltuu erinomaisesti myös miehille. Ei koreografiaa!

TOTAL BODY
Koko kropan lihaskuntotunti, käydään kaikki lihasryhmät läpi. Sopii niin aloittelijoille kuin konkareille, tunnin haastavuus tason valitset sinä itse. Tunnilla tehdään omalla kehonpainolla lihaskuntoharjoituksia sekä myös lisäpainojen kanssa. Tunnin teema vaihtelee, eli välillä käytetään esimerkiksi kahvakuulia ja välillä levytankoja tai käsipainoja. 

TRX Functional
Koko kropan toiminnallinen harjoittelu, joka tehdään joustamattomasta nailonista valmistetuilla TRX-nauhoilla. Sopii niin aloittelijoille kuin konkareille, tunnin haastavuus tason valitset sinä itse. TRX-nauhat haastavat ja kehittävät erityisesti keskivartalon lihaksia. Vastuksena toimii kehon oma paino ja vastusta säädellään vartalon kallistuskulmalla. Tutut lihaskuntoliikkeet saavat aivan uuden tuntuman, kun core ja koordinaatio joutuvat myös töihin. 

FASCIA METHOD-kehonhuoltotunti
Fascia Method on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. Sopii kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään ja edistää hyvinvointiaan.
 Tällä 45 minuutin kehonhuoltotunnilla huolletaan ja haetaan lisää liikkuvuutta koko kroppaan. Tule avaamaan jumit tai parantamaan liikkuvuuttasi. Dynaamisilla liikesarjoilla ja staattisilla täsmä venytyksillä haetaan kroppaan monipuolista notkeutta ja liikkuvuutta. Fascia Methodin näkökulma on kuntouttava, sisältäen myös harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. 

HIIT = High-intensity interval training
Intervallitreeni oman kehon painolla, jossa tempo vaihtelee ja hiki sekä hengästyminen on taattu. HIIT on tehotreeni, jossa on tarkoitus saada syke lähelle maksimisyke -aluetta tekemällä juosten pyrähdyksiä, räjähtäviä hyppyjä sekä erilaisia lihaskuntoliikkeittä. Tunti on erittäin tehokas keino rasvanpolttoon, kunnon kohottamiseen ja suorituskyvyn parantamiseen. Lisää räjähtävyyttä sekä ketteryyttä. Parhaimmillaan tunti kehittää koko kroppaa; hermostoa, lihasvoimaa -ja kestävyyttä mielen lujuutta myöden. Tunti sopii kaikille liikkujille vasta-alkajista lähtien. Jokainen tekee liikkeitä oman kunnon ja fiiliksen mukaan aikaa vastaan. (Jos on liikuntarajoitteita, esimerkiksi hyppiminen ei sovi, saa liikkeille aina kevyemmän ja vähemmän rasittavan vaihtoehdon).
30 minuutin tunti sisältää alkulämmittelyt, työaika kovalla teholla n. 15min ja loppuun kevyet palauttelut.

FOAM ROLLER
Foam Roller tarjoaa kehollesi parasta lihashuoltoa; palauta pehmytkudosten eheys helposti, vaivatta ja turvallisesti. Rullaukset tehdään oman kehon painolla Foam Rolleria vasten. Rullan avulla hierotaan ja venytetään pehmytkudoksia ja laukaistaan siten lihasten ja lihaskalvojen jännityksiä tehokkaasti. Anna itsellesi aikaa ja mahdollisuus kuunnella kehoasi. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää lihashuollon säännöllisyyttä. Et tarvitse omaa Foam Rolleria.

CORE+KEHONHUOLTO
TUNTI, JOSTA HELPPO ALOITTAA JA JOLLA EDETÄÄN RAUHALLISESTI! Core tunti on keskivartalon vahvuuteen, liikkuvuuteen ja hallintaan tähtäävä monipuolinen tunti, jonka tarkoituksena on kehittää kehoa kokonaisuutena. Tunnin harjoitteet tähtäävät erityisesti kehon ytimen ”coren” lihasten (selän lihakset, poikittainen vatsalihas, kyljet, suorat ja vinot vatsalihakset) harjoittamiseen.

KUNTONYRKKEILY
Kuntonyrkkeily on tehokas, mukaansatempaavaa ja turvallinen treenimuoto, joka perustuu nyrkkeilytekniikkaan ja -harjoituksiin. Kuntonyrkkeilyn tiedetään olevan yksi tehokkaimmista ja kokonaisvaltaisimmista keinoista kohentaa kuntoa, pudottaa painoa, vetreyttää jämähtäneitä niskalihaksia ja lisätä koordinaatiota. Se kohottaa itsetuntoa ja antaa myös valmiudet itsepuolustukseen.
Treeni 1,5 h alkaa aina alkulämmittelystä, jonka tarkoituksena on valmistella lihakset varsinaiseen treeniin. Alkulämmön jälkeen tehdään erilaisia nyrkkeilyharjoitteita kuten lyöntitekniikka, liikkuminen ja väistöt. Osa harjoitteista tehdään pari- ja säkkitekniikoilla. Treenin loppuosassa tehdään tehokas lihaskuntoharjoitus. Kuntonyrkkeilytreeni loppuu aina venyttelyyn.

SISÄPYÖRÄILYTUNNIT 
Sisäpyöräily, kaikille sopiva, kuntoa kohottava sisäpyöräilytunti. Viisi eritasoista tuntivaihtoehtoa, kaikki osaavat varmasti. Erinomaisia tunteja myös, jos haluat laihtua ja polttaa rasvaa! Muista hikipyyhe ja juomapullo. Spinning tunneilla harjoitat sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa, kestävyyttä ja poltat tehokkaasti rasvaa! Tällä tunnilla hiki nousee varmasti pintaan. Spinning on nivelystävällinen laji, joka sopii kaikenkuntoisille.

SISÄPYÖRÄILY Easy           
Tämä tunti sopii erinomaisesti aloittelijoille. Tunnin alussa käydään läpi pyörän säädöt ja oikea ajoasento. Opetellaan pyörän vastusten käyttöä ja eri polkutekniikoita.

SISÄPYÖRÄILY Basic   
Sisäpyöräilytunti jossa harjoitellaan peruskestävyyttä. 
Tämä tunti on tarkoitettu jo harrastaneille, mutta tälle tunnille voi tulla myös aloittelevat sisäpyöräilijät.

SISÄPYÖRÄILY Intervalli
Sisäpyöräilytunti jossa lyhyehkön lämmittelyn jälkeen sykettä nostetaan ja lasketaan vuorotellen. Tehokas 40 minuutin tunti. Varaudu haasteisiin. Näillä tunneilla iloista menoa siivittää seinälle heijastettavat musiikkivideot.

SISÄPYÖRÄILY Good Morning
Tämä tunnin haastavuus vaihtelee fiiliksen mukaan. Hyppää mukaan ja anna palaa!

Mäntsälän kuntokeidas:

Perkkiönpellontie 2
04600 Mäntsälä
info@mantsalankuntokeidas.net
info@ladykeidas.fi

Keidas 040 353 6772
Mika 0400 819 007
Jere 040 824 9891